Winkelwagen
wordsworth-1 wordsworth-2 wordsworth-3 wordsworth-4 wordsworth-5

Wordsworth

Verkoopprijs: € 29,00

Beeld Wordsworth
Hoogte (inclusief sokkel): 18,5 centimeter
Breedte: 7 centimeter
Diepte: 6 centimeter
Sokkel: 6 x 6 x 8 centimeter
Materiaal beeld: neolith
Materiaal sokkel: neolith
Gewicht: 0,5 kilo

William Wordsworth was een belangrijk Engelse dichter. Hij werd geboren op 7 april 1770 en stierf op 23 april 1850. Het belangrijkste werk van Wordsworth is het autobiografische gedicht The Prelude; het werd na zijn dood gepubliceerd. Wordsworth was de Britse Poet Laureate (hofdichter) van 1843 tot zijn dood in 1850.

Wordsworth raakte op enig moment bevriend met Samuel Taylor Coleridge en dit leidde tot een gezamenlijk werk: Lyrical Ballads (Lyrische balladen), dat in 1798 werd gepubliceerd. Deze publicatie wordt in Engeland gezien als het begin van het (korte, maar invloedrijke) tijdperk van de Romantiek. In de Romantiek werden de rigide opvattingen losgelaten en was er sprake van een veel natuurlijker en alledaagser taalgebruik. De publicatie van Lyrical Ballads had een grote invloed. In zijn beroemde voorwoord bij de editie van 1800 manifesteert de Romantische beweging zich duidelijk: de essentie van poëzie is het beschrijven van eigen gevoelens, waarbij kunstmatige regels worden losgelaten en de natuur een centrale plaats inneemt.

Wordsworth en Coleridge staan, samen met Robert Southey wel bekend als de 'Lake Poets' (dichters uit het Lake District).

Inloggen or Registreer