Winkelwagen

Literaire heldenverering heeft in Nederland een bescheiden traditie. Als we op zoek gaan naar de waardering voor schrijvers dan zien we vooral aandacht voor het werk zelf maar minder voor de persoon van de schrijver. Bescheidenheid, belangrijk onderdeel van de mentalité collective, heeft geleid tot een geringe heldenverering in de vorm van literaire gedenktekens. ‘Niets is dwazer dan in koper op een plein te staan’ is in dit verband een veelzeggend citaat van niemand minder dan de grote schrijver en humanist uit de vijftiende eeuw Erasmus. We komen uit de traditie van ‘het gaat niet om de schrijver maar om zijn werk, niet de zanger maar zijn lied is van belang’.

Schrijversbeelden.nl probeert hierin verandering te brengen. Auteurs moeten vooral gelezen worden, maar er mag daarnaast wel meer aandacht komen voor de drie-dimensionale gedenktekens van onze literatuur. Beelden van schrijvers als uiting van oprechte verering en waardering voor oorspronkelijkheid en talent. Met schrijvers in brons of steen plaatsen we hen op het voetstuk dat zij verdienen. Bovendien zijn de sculpturen in de vorm van borstbeelden en portretbustes decoratief en verfraaien zij bibliotheek en boekenkast.

Schrijversbeelden.nl heeft een ruime en unieke selectie beelden van beroemde auteurs; dit betreft zowel Nederlandse schrijvers als schrijvers uit het buitenland. Schrijversbeelden.nl produceert replica’s van bestaande beelden maar brengt ook nieuw werk op de markt. In samenwerking met kunstenaars wordt gewerkt aan beelden en gedenktekens waarmee waardering voor schrijvers en literatuur tot uiting wordt gebracht.

Onder de tab “Collectie” vindt u ons huidige aanbod. Klikt u op de foto’s om een grotere foto van het product of een detail van het product te zien. Bij een aantal van onze beelden zijn verschillende uitvoeringsvormen mogelijk. De beelden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals brons, keramisch gips en kunsthars en neolith.

Schrijversbeelden.nl heeft een uniek aanbod. Wij worden gedreven door enthousiasme voor en betrokkenheid bij de literatuur. Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met een assortiment “aan-lezen-gerelateerde-items”. Wij zijn gericht op verbreding van het productaanbod en streven naar een optimale klantenservice. Schrijversbeelden.nl is altijd geïnteresseerd in het verwerven van items voor onze collectie. Stuurt u ons in dat geval een email met een afbeelding van het beeld.

Schrijversbeelden.nl respecteert auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten. Wanneer een item wordt aangeboden waarop u meent copyright of auteursrecht te hebben, neem dan via email contact met ons op.

zie ook http://frozenpoets.blogspot.nl

Inloggen or Registreer