Winkelwagen
chateaubriand-1 chateaubriand-2 chateaubriand-3 chateaubriand-4 chateaubriand-52

Chateaubriand

Verkoopprijs: € 120,00

Beeld Chateaubriand
Hoogte (inclusief sokkel): 26 centimeter
Breedte: 22 centimeter
Diepte: 12 centimeter
Materiaal beeld: neolith
Gewicht: 3,3 kilo

François René vicomte de Chateaubriand werd geboren in Saint-Malo op 4 september 1768 en stierf te Parijs op 4 juli 1848. Chateaubriand was een Frans romantisch dichter en schrijver en politicus. Chateaubriand werd beschouwd als een van de eerste romantische schrijvers van Frankrijk. Hij werd beïnvloed door de pre-romantiek en las de werken van de romantische wegbereiders als Milton en Gray. Verder werd hij ook beïnvloed door iconen als Goethe en Rousseau.

Met zijn werk René schiep hij een held waarin vele schrijvers zich zouden herkennen. René was als het ware een prachtige illustratie van het mal du siècle en kan worden gezien als het literaire handvest van de Romantiek. Omwille hiervan werd Chateaubriand beschouwd als een van de bezielers van de Romantiek in Frankrijk. Chateaubriand publiceerde later zijn Mémoires d'outre-tombe, zijn belangrijkste werk. Deze memoires zijn een getuigenis van een halve eeuw vol politieke onzekerheden en het verhaal van een rijk en interessant leven.

Chateaubriand stierf te Parijs en werd, in overeenstemming met zijn testament, begraven op het eiland Grand-Bé, dat men bij eb vanuit Saint-Malo te voet kan bereiken.

 

Inloggen or Registreer