Winkelwagen
john-keats-1.1 john-keats-1.2 john-keats-1.3 john-keats-1.4 john-keats-1.5

Masker van John Keats

Verkoopprijs: € 175,00

Gezichtsmasker van John Keats op sokkel
Hoogte (inclusief sokkel): 30 centimeter
Hoogte masker: 23 centimeter
Breedte: 16 centimeter
Diepte: 14 centimeter
Sokkel: 13,5 x 13,5 x 3 centimeter
Materiaal masker: gepatineerde kunsthars
Materiaal sokkel: graniet
Gewicht: 1,8 kilo

John Keats geboren te Londen op 31 oktober 1795 was een Engels dichter uit het tijdperk van de Romantiek. Hij leidde een kort, maar intens leven en wordt gerekend tot de belangrijkste dichters van zijn generatie. Tijdens zijn leven werd het belang van zijn werk niet altijd onderkend en over zijn poëzie werd erg kritisch geoordeeld. Keats stierf op 23 februari 1821, nog maar 26 jaar oud. Hij werd begraven op het Cimitero Acattolico in Rome. Op zijn grafsteen staat de tekst: "Hier ligt iemand wiens naam geschreven was in water".

Na zijn dood steeg zijn reputatie in die mate aan dat hij aan het einde van de 19e eeuw een van de meest geliefde Engelse dichters was. Vandaag de dag behoren de gedichten en brieven van Keats tot de meest populaire en geanalyseerde teksten uit de Engelse literatuur.

Het masker van John Keats is een zogenaamd life-mask, een masker dat bij het leven, in 1816 genomen is door Benjamin Haydon. Deze kopie is afkomstig uit de National Portrait Gallery te London. De zus van John Keats, Fanny Keats, schreef over dit masker: a perfect copy of the features of my dear brother.

Inloggen or Registreer